RETRAGEREA

Informatii privind exercitarea dreptului de retragere din contract
CROM14 isi desfasoara activitatea in conformitate cu Directiva 83/2011/UE privind Drepturile Consumatorilor. In continuare, veti regasi principalele aspecte legate de dreptul tau de retragere din contract. Pentru informatii suplimentare poti consulta Termeni si Conditii.
 
Dreptul de retragere din contract
Consumatorul se va putea retrage din contract, respectiv va putea returna un produs sau renunța la un serviciu, în termen de 14 zile calendaristice de la semnarea acestuia, fara invocarea niciunui motiv si fara a suporta alte costuri decât cele de livrare.
Astfel, potrivit OUG nr 34/2014, perioada de returnare a unui produs sau renunțare la un serviciu expiră în termen de 14 zile de la:
– ziua în care consumatorul intră în posesia fizică a ultimului produs – în cazul în care consumatorul comandă printr-o singură comandă produse multiple care vor fi livrate separat
– ziua în care consumatorul intră în posesia fizică a ultimului produs sau a ultimei piese – în cazul livrării unui produs care constă din mai multe loturi sau piese.
Va informam ca aveti la dispozitie 14 de zile pentru a va razgandi, perioada in care trebuie sa informezi CROM14 cu privire la decizia ta si sa te asiguri ca produsul ajunge la noi.

Pentru retragerea din contract iti punem la dispozitie urmatoarele metode:
(I) prin intermediul website-ului, sectiunea Contul meu – Retururi sau sectiunea Suport / Scrie-ne un mesaj (link)
(II) poti printa si completa urmatorul document: (link formular PDF de retragere); formularul il puteti trimite prin curier sau il puteti scana si trimite la adresa de e-mail office@crom14.ro. CROM14 va va confirma prin e-mail primirea cererii dvs. Va recomandam sa includeti numarul comenzii (ID-ul comenzii) sau numarul facturii, precum si numarul contului bancar (precizand si numele titularului) catre care urmeaza sa se efectueze rambursarea. Conform legii, este nevoie de o  declaratie clara a retragerii tale din contractul de achizitie in cauza.

Efecte ale retragerii din contract

In urma retragerii din contract, iti vom rambursa totalul platilor efectuate, inclusiv costurile de livrare pentru comenzile mai mici de 200 RON (CROM14 nu percepe taxa de transport pentru comenzile mai mari de 199 RON), fara a depasi data scadenta si, in orice caz, nu mai tarziu de 7 zile calendaristice de la data in care am fost informati asupra deciziei de a te retrage din contract. Rambursarea se va realiza prin intermediul transferului bancar. Ne rezervam dreptul de a amâna rambursarea până la data recepţionării produselor care au făcut obiectul vânzării sau până la momentul primirii unei dovezi din partea consumatorului conform căreia acesta a trimis produsele către CROM14, luându-se în considerare data cea mai apropiată. Costurile directe legate de returnarea produselor vor fi suportate de catre cumparator si pot fi influentate de dimensiunea si greutatea produselor returnate, atunci cand se aplica.

In plus, consumatorul este responsabil si de:
i. costurile suplimentare pe care le implica livrarea prin alt curier decat SAMEDAY si FUN CURIER, atunci cand alegeti alta optiune
ii. diminuarea valorii produselor returnate, rezultata din manipularea acestora.

Conform OUG 34/2014, art.16, lit. e CROM14 isi rezerva dreptul de a nu accepta returnarea produselor care, prin natura lor, nu pot fi returnate. Produsele care nu pot fi returnate sunt cele care sunt personalizate sau facute pe dimensiunile cerute de CLIENT/CUMPARATOR. Clientul va fi informat pe pagina fiecarui produs daca acesta este returnabil sau nu.
In ceea ce priveste transferul riscurilor, consumatorul preia riscul de pierdere sau de deteriorare a produselor cand a dobandit posesia fizica a acestora. In mod exceptional, riscurile sunt transferate consumatorului la momentul livrarii produselor catre transportatorul ales de acesta.

Login Account

Already a Rubnio Customer?

Invaild email address.

6 or more characters, letters and numbers. Must contain at least one number.

Your information will nerver be shared with any third party.